0

Best student company van het jaar?

Keyleaner strijdt in de competitie, student company van het jaar! Meer weten?
Zes eerstejaars Ondernemerschap en Retail Management studenten van het start-up bedrijf ‘Keyleaner SC’ van de Hogeschool Utrecht te Amersfoort, staan in de halve finale van de wedstrijd ‘Student Company van het jaar’. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Jong Ondernemen. De halve finale vindt op 18 mei in Amsterdam plaats.

In deze halve finale moeten de studenten van de Hogeschool in Amersfoort het op nemen tegen elf andere Student Companies die gevestigd zijn door heel Nederland. Dit doen ze door hun product of dienst te pitchen voor een vakjury. Van de totaal twaalf Student Companies mogen er drie door naar finale, die plaats zal vinden op 11 juni in het Beatrix theater

Student Company

Een schooljaar lang richten groepen studenten hun eigen Student Company op, die ze vervolgens zelf moet runnen dit gebeurde tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management. Er wordt individueel gestart en vanaf de tweede fase krijgt iedere student een functie toegewezen. Dit zijn functies als directeur, HRM en Marketing en Sales. Vervolgens bepalen de studenten hun doelgroep, brainstormen ze over hun product/dienst, schrijven ze een ondernemingsplan, verkopen ze aandelen die de kosten financieren en verkopen vervolgens hun product en zorgen ze voor een financieel overzicht.

Door theorie toe te passen in de praktijk, zullen studenten ervaren hoe het is om een eigen onderneming op te starten. Iedere student ontdekt waar zijn of haar eigen talent ligt en welke functie het best past binnen de Student Company.

Binnen de opleiding Ondernemerschap en Retail Management was Keyleaner een van de eerste die het in korte tijd heeft waar gemaakt in de halve finale van Jong ondernemen te komen. Niet alleen is dit succes behaald maar is er ook als een van de eerste student companies bij Ondernemerschap en Retail Management een winst behaald. Een succes die grootst gevierd werd. Hierover zal in de toekomst nog een blog komen met informatie over hoe dit allemaal in zijn gang is gegaan.

De Keyleaner

Het afgelopen studiejaar van Ondernemerschap en Retail Management hebben de halvefinalisten van de Hogeschool Utrecht ‘de Keyleaner’ ontwikkeld. De Keyleaner is een houten designsleutelhouder en brengt de termen stijl en functionaliteit bijeen. Dankzij de magneten, die verwerkt zijn in het PEFC gekeurde eikenhout, hoeven sleutels er enkel tegen aan te houden en ze hangen. Kortom, de Keyleaner kan in elk huishouden worden gemonteerd en het geeft een luxe uitstraling aan het interieur. Door de Keyleaner te gebruiken zullen sleutels nooit meer zoekraken!

Over Keyleaner SC

Het bedrijf Keyleaner SC is te beschrijven met de termen: ‘dynamisch, jong, innovatief en betrouwbaar’. Wij vormen een ondernemend bedrijf welke actief, flexibel en daadkrachtig is. Ons team bestaat uit jonge, hardwerkende studenten van de opleiding Small Business and Retailmanagement die het onderste uit de kan halen en proactief zijn. Ook kijken wij graag naar de toekomst en innovaties. Ook staat duurzaamheid hoog op onze lijst. De klant staat bij ons altijd op nummer 1.

De missie van Keyleaner SC luidt als volgt: ‘Onze organisatie bestaat om de woonaccessoires mooier en makkelijker te maken.’

De visie van Keyleaner SC luidt als volgt: ‘Het is onze ambitie om kwalitatief sterke producten, die bedoeld zijn voor het opbergen van voorwerpen in huis, aan te bieden op een duurzame manier, die aansluiten bij de behoefte van onze doelgroep.’

Net als in het echte bedrijfsleven gaat het bij Keyleaner SC met vallen en opstaan. Zo zijn bijvoorbeeld de Keyleaners getransporteerd naar Roemenië tijdens de uitwisselingsweek, maar zijn deze helaas niet geleverd door omstandigheden bij het vervoersbedrijf. Echter heeft de opleiding Ondernemerschap en Retail Management wel Keyleaners kado gedaan aan de uitwisseling docenten!  

Jong Ondernemen

De Stichting Jong Ondernemen zijn enthousiaste deskundigen die al 25 jaar scholen voorziet van een praktisch gerichte ondernemerschap programma. In samenwerking met het onderwijs, Ondernemerschap en Retail Management en het bedrijfsleven bouwen ze aan een ondernemende toekomst.

Ondernemerschap en Retail Management

Bericht delen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email